Presse

"Laila Ingrid Rasmussen genrejser det gamle Nansensgadekvarter i en stor fabulerende roman ... et stort hyldestdigt til livet, der males op i al sin mangfoldighed lige fra den mindste celles dna til hele verdensrummet og galakserne ... Rasmussen har et talent for at samle det store stof i et mægtigt tolkende greb ... Stjernen er ikke en roman der bevæger, på trods af sit stof. Men den gør et stort indtryk med sin besværgende kræft. Faderen skal være en helt, livet skal være en gave. Tilværelsen er stor."
- MAY SCHACK, POLITIKEN

"Man smiler, fniser, klukker – ja rent ud sagt griner som en flækket træsko – når man hægter sig fast i bogsiderne på Laila Ingrid Rasmussens ny roman Stjernen. Her er ordpjank og rappe replikker, liv og glade dage, når hun griber bagud i erindringen og indkredser sin families historie fra 1950'ernes og 1960'ernes København ... En farverig og morsom roman som man ganske enkelt bliver stjerneglad af at læse."
- LEON JAURNOW, KRISTELIGT DAGBLAD

"Laila Ingrid Rasmussens Stjernen er en forunderlig og betagende bog. Halvt en roman og halvt et langt prosadigt. Det er en fortælling, der er lige så hjerteskærende eller banal som teksten til en drivende sentimental slager. Imidlertid bliver denne enkle beretning fortalt i et medrivende lyrisk sprog, der lader selv de mest banale hændelser fremstå som led i et kosmisk drama ... det er alligevel ganske udsædvanligt."
- KNUD BJARNE GJESING, FYNS STIFTSTIDENDE

"Næsegrus vidunderlig ... den mest spændstige livsbekræftende danske udgivelse længe."
- SISSEL-JO GAZAN, COSTUME

"… med Stjernen har jeg lyttet til en litterær symfoni af en så fortryllende klang, at jeg i mit lange læsende liv ikke har oplevet noget lignende … Hun har en historie, som hun vil give sit liv for at fortælle os. Der banker en puls gennem den bog fra et hjerte, som aldrig bliver koldt."
- ANNE MARIE LØN
 

Stjernen

Roman 2004

Lindhardt og Ringhof

 

●  Presse

●  Læs uddrag

●  Køb bogen