Presse

"Laila Ingrid Rasmussen er tilbage med musikalske og sirlige stemningsglimt fra barndommens tabte land ... De 19 noveller samler sig lidt efter lidt til en musikalsk fortælling om et pigesind, et arbejdermiljø og en familiepsykologi ... Mange fine registreringer der lægger sig side om side og lag på lag, sirligt og associativt med små antydede pointer."
- LISE GARSDAL, POLITIKEN


"Erindringskunst i traditionen fra Tove Ditlevsen, men med mere fut i sproget ... hendes hidtil bedste bog ... Omslaget skyldes IB Spang Olsen som forfatteren er i åndelig slægt med."
- JOHN CHRISTIAN JØRGENSEN, EKSTRA BLADET

"... autentiske ... morsomme og betagende ... Alt er beskrevet sansenært og stemningsmættet ... De fleste fortællinger afsluttes med en markant pointe, der i humoristisk eftertænksomhed samler indholdet op. Og det er denne erindringens ret og distancens mulighed for at se de store linjer, som Laila Ingrid Rasmussen gør brug af. Barnets stemme og den voksnes overblik glider dermed sammen på meget underholdende vis."
- HENRIETTE BACHER LIND, JYLLANDS-POSTEN

"... fint sansede noveller fra barndommens gade ... Realia, som Laila Ingrid Rasmussen fornemt både gør nærværende via sin eminente evne til at (gen)skabe barnets perspektiv med dets undren, angst, forvrængning og leg, og løfter ud af det konkrete, så det peger på noget større og mere almenmenneskeligt."
- PER KROGH HANSEN, BERLINGSKE TIDENDE

"Laila Ingrid Rasmussen kan virkelig viderebringe følelsen af, at verden er ny ... Man læser den lille fine novellesamling med en følelse af genkendelsens glæde og en lille smule vemod over det tabte. Og det er en kunst."
- SIGNE LINDSKOV HANSEN, INFORMATION

"I mange af novellerne er tonen fandenivoldsk og humoristisk. I andre følger stemningen jegpersonens begyndende optagethed af livets store problemer og får dybde og et eksistentielt anstrøg. ... I en stram, pointeret form evner Laila Ingrid Rasmussen at give en både poetisk og realistisk skildring af et typisk arbejdermiljø for 40 år siden og samtidig tegne et portræt af en ganske særlig – fantasifuld og livslysten – pige, der har øjnene og hovedet med sig på sin vej mod voksenverdenen."
- VIBEKE BLAKSTEEN, KRISTELIGT DAGBLAD

"Laila Ingrid Rasmussen kan noget helt særligt: Indfange barndommen i få overbevisende sætninger ... skriver perlende vidunderligt og sætter ord på vores kollektive erfaringer."
- SISSEL-JO GAZAN, FEMINA

"Novellerne er skarpt sansede ... humoristisk fortalt. Forfatteren mestrer skildringen af barnets afgrundsdybe angst og sorg og den absolutte lykkefølelse på meget præcis og indfølt vis."
- NANNA KNUDSEN, ROMANSIDEN.DK
 

Tordenkaffe

Noveller 2006

Lindhardt og Ringhof

 

●  Presse

●  Læs uddrag

●  Køb bogen