Presse

"Historierne emmer af iskold stemning. Tåge, kulde, ingen sol, gråt i gråt, vådt i vådt. Man får næsten våde hænder af at læse bogen ... Mageløst ... Laila Ingrid Rasmussen fremkalder med sit lille stykke Galathea-poesi forestillinger om en stor del af verden, der ikke er for mennesker."
- MICHAEL STOLTZE, KRISTELIGT DAGBLAD

"I de korte en-to siders tekster skriver Laila Ingrid Rasmussen i næsten mytisk prosa om havet, der strækker sig uendeligt langs jordens krumning og under skibet - om livet, døden og alle de besynderlige havorganismer, som vi ikke vidste eksisterede ... Hun skriver som fra en anden verden - en verden det kun er de færreste af os, der kommer til at opleve. En verden som endnu er fuld af undren."
- MARIA PAPA, LITTERATURNU.DK

"... små fascinerende tekster, hvor Laila Ingrid Rasmussen trækker på den litterære arv ... med et sikkert greb om sproget og righoldige associationer ... projektet er godt og forbilledligt. At få sat ord på de store og ubegribelige emner."
- MICHAEL BALLE JENSEN, SENTURA

"Bogen kan læses både som en rejsebeskrivelse fra en sørejse langs Antarktis og som små filosofiske essays om livets mening ... Det er en på alle måder smuk og sanselig beretning fra Galathea 3-ekspeditionens tur langs Antarktis."
- LEKTØRUDTALELSE, DBC

"En tur på en måned sammen med naturvidenskabsmennesker, journalister og søfolk - omgivet af et endeløst hav, tåge og overladt til den stærkere naturs kræfter ... I stort og småt beretter Rasmussen om diverse foreteelser, og det gør hun godt. Faktisk så godt, at den vigtigste kritik er omfanget."
- ERIK SVENDSEN, JYLLANDS-POSTEN
 

12. togtben

Logbog 2009

Lindhardt og Ringhof

 

●  Presse

●  Læs uddrag (PDF)

●  Køb bogen