5 spørgsmål til forfatteren

Berlingske Tidende 2006

EN LINJE DU ALDRIG GLEMMER?

"Hvor er du dejlig, Angelique ... Fra sangen "Angelique" med Dario Campeotto.  Jeg er vokset op ved siden af et værtshus. Jeg lå og sov lige op af en Jukeboks og kan af samme årsag en del slagere fra 60erne udenad. Ind i mellem kunne jeg høre min fars stemme blandt klirrende ølflasker. ... Hvad er stjernerne imod dit klare blik ... og så sov jeg helt roligt."

HVORDAN FIK DU IDEEN TIL TORDENKAFFE?

"Tordenkaffe" foregår i den samme gade som min forrige roman "Stjernen". Det er mit barndomskvarter, et arbejderkvarter i det indre København, og jeg synes det er helt vildt eksotisk. Man kan godt sige at "Stjernen" åbnede døren til "Tordenkaffe", eller måske var det en port der åbnende sig ... lige ind til en baggård ... og der stod denne her mærkelige pige ...

SKRIVER DU PÅ EN NY BOG?

Ja, nej, måske, det må man ifølge Hemingway slet ikke tale om.  

FEM BØGER MAN IKKE BØR SNYDE SIG SELV FOR?

"Popsange" af Michael Strunge ... den er så fuld af nat, firsermusik, kærlighed og vemodig ungdom.

"Digte" af Walt Whitman ... det er selve livets bankende puls, der krydser Atlanterhavet, tiden og døden findes ikke, det er kun øjeblikket der findes.

"Himmerlandshistorier" af Johannes V. Jensen. Han kan beskrive et menneskes karakter og afgrundsdybe sjæleliv med en eneste sætning, og det er fandeme god prosa.

Alt med Raymond Chandler. Ikke for plottet, men for det reneste, klareste sprog, som at være der selv, ved søen, i Patadena eller på hans snuskede kontor med støvstriber hen over skrivebordet.

"De små synger". Det er her det starter. Med "Solen er så rød mor" og "Fire små grise, der ville ud at gå ..."

EN BOG MAN ABSOLUT BØR HOLDE SIG FRA?

Atlaset ... man bliver frygtelig rastløs, og det er alt for dyrt i flybilletter.